HUHTIKUUN SÄHKÄRI
KIITOS VALMISTUVILLE LUISTELIJOILLE
Taitoluisteluliitto kiittää kaikkia luistelu-uransa päättäviä, valmistuvia luistelijoita. Toivottavasti harrastus on antanut mukavia muistoja, iloa, opettavia kokemuksia ja hyviä ystäviä. 

Liiton nettisivuille on koottu paljon tietoa siitä, miten lopettamispäätöstä voi käsitellä ja mitä vaihtoehtoja on halutessaan jatkaa lajissa eteenpäin. Harrastus voi jatkua esimerkiksi arvioijana, valmentajana tai erilaisissa vapaaehtoistehtävissä.

LIITTOKOKOUKSEN JA SEURASEMINAARIN MATERIAALIT
Taitoluistelun superviikonloppu keräsi kaikkiaan 190 seuratoimijaa, valmentajaa ja luistelijaa seuraseminaariin, koulutustilaisuuksiin, palkintogaalaan ja kevätliittokokoukseen. Suuri kiitos osallistuneille ja onnittelut palkituille. 

Viikonlopun materiaalit on katsottavissa liiton nettisivuilta. Lue lisää.


TAIKKARIKOULUTUSTA
Seuroille järjestetään toukokuussa Taikkarikoulutuksia Teamsin välityksellä. Koulutukset on jaettu lajikohtaisesti ja koulutuksiin ovat tervetulleita kaikki Taikkarin käyttäjät.

Koulutusten aiheina ovat
- Taikkariin tulleiden päivitysten läpikänti
- Kilpailuyksiköiden muodostaminen ja hallinnointi
- Postitustyökalun käyttö
- Seurakilpailujen hakeminen Taikkarissa
TAITOLUISTELUN EM-KILPAILUT 2023
Taitoluistelun EM-kilpailut 2023 käydään Espoossa MetroAreenalla 25.-29.1.2023. 

Kilpailujen all event -lippujen myynti alkaa toukokuun alussa. Yksittäisten lippujen myynti avataan syksyllä. Liput myy Ticketmaster.

EM-kilpailujen nettisivut espoo2023.com avautuvat toukokuun alussa. Seuraa Taitoluisteluliiton sähköisiä kanavia, ja nappaa itsellesi parhaat paikat!

NUORI MIELI URHEILUSSA VERKKOKURSSIT

16.5. julkaistaan kaksi maksutonta Nuori mieli urheilussa -verkkokurssia. Kurssin suorittaminen ei vaadi kirjautumista mihinkään palveluun. 

Verkkokurssi kaikille valmentajille on n. 30min mittainen. Verkkokurssi opastaa arvioimaan omia valmennustapoja Hyvän harjoituksen tunnusmerkkien pohjalta.

Syventävä verkkokurssi on suunnattu erityisesti kokeneemmille valmentajille, ja kestää n. 3 tuntia. Kurssi opastaa ottamaan käyttöön Nuori mieli urheilussa -toimintatpoja, joita pitkäjänteisesti toteuttamalla valmentaja voi edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia. 

Kurssit sisältävät myös käytännönläheisiä materiaaleja valmentajille käytettäväksi valmennusarjessa. Lue lisää

KILPAILUT KAUDELLA 2022-2023

Liiton kilpailujen järjestäjät on vahvistettu ja järjestäjiin on oltu yhteydessä. Kilpailukalenteri on julkaistu liiton nettisivuilla, ja tapahtumat löytyvät Taikkarista ja liiton tapahtumakalenterista.

Seurakilpailut avataan hakuun viikolla 18 ja haku päättyy 31.5. Muutokset kilpailutoiminnassa ja ohjeet seurakilpailujen hakuun julkaistaan materiaalipankissa ennen kilpailuhaun avaamista. 

Lue lisää

SÄÄNTÖMUUTOKSET

ISU julkaisee eri lajien kilpailuvaatimukset lähiaikoina. ISU:n kongressi, jossa päätetään lukuisia kilpailuihin liittyviä asioita, järjestetään kesäkuun alkupuolella. Päätösten jälkeen kotimaan sääntöjä hiotaan, ja sääntömuutosasiat julkaistaan kesäkuun aikana. 

UNELMIEN LIIKUNTAPÄIVÄ
Unelmien liikuntapäivänä 10.5. voi järjestää hauskaa yhteistä tekemistä seuran omille jäsenille. Lisäksi päivä tarjoaa mahdollisuuden tehdä omaa lajia ja toimintaa tutuksi esimerkiksi pop up -tapahtumalla, avoimilla treeneillä tai lajikokeilulla. 

Tapahtumia voi ilmoittaa karttapalveluun, jonka avulla ihmiset ympäri Suomen voivat hakea ja löytää itselleen sopivia tapahtumia.

VALTAKUNNALLINEN LEIRITYS

Valtakunnallinen leiritystoiminta on osa Taitoluisteluliiton valmennusryhmäjärjestelmän uudistusta. Leiritys on inklusiivinen osallistumisperusteinen leiritysjärjestelmä, jonka toimintaan kutsutaan mukaan kaikki yksinluisteluseurat.

Leiritysten ilmoittautumiset avataan toukokuussa ja leiritys käynnistyy syksyllä. Lue lisää

TULEVAT TAPAAMISET JA KOULUTUKSET

3.5.   SeuraTeams: Ajankohtaiset, kutsukilpailuhaku ja luistelukoulumateriaalit
7.5.   Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #1, Imatra
8.5.   Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #2, Imatra
11.5.   Taikkarikoulutuksia, Teams
12.5.   Taikkarikoulutuksia, Teams
17.5.   Taikkarikoulutuksia, Teams
19.5.   Arvioijien kauden päätöstilaisuus, Teams
21.5.   Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #1, Peurunka
21.5.   Voimaharjoittelu ja vammojen ehkäisy, Vantaa
21.5.   Fysiikkaharjoittelu muodostelmaluistelussa, GoogleMeet
31.5.   SeuraTeams: Ajankohtaiset, Nuori mieli urheilussa -hanke ja verkkokoulutukset

Lisätiedot ja ilmoittautumiset liiton tapahtumakalenterista. Lue lisää

ilo • kannustus • turvallisuus • tavoitteellisuus
Suomen Taitoluisteluliitto | stll.fi | skatingfinland.fi | instagram | facebook