SÄHKÄRI 4/2024
AJANKOHTAISTA

Passien myynti on avattu

Luistelupassien myynti kaudelle 2024–25 on avattu ja uusi passikausi alkaa 1.5.2024. Passeja myydään erikseen kilpaileville urheilijoille, harrastajille, toimihenkilöille ja luistelukoululaisille. Jokaisella Taitoluisteluliiton jäsenseurassa luistelevalla tulee olla voimassa oleva luistelupassi. Passin ostamalla luistelija tai toimihenkilö sitoutuu myös noudattamaan Taitoluisteluliiton kurinpitosääntöjä sekä eettistä ohjeistusta. Lisäksi jäsenseurojen harjoituksiin osallistuminen vaatii urheilutapaturmavakuutuksen. Passeihin suositellaan yhdistettäväksi Pohjola Sporttiturva -vakuutus. Vakuutus astuu voimaan, kun se on maksettu. Toukokuussa 2024 maksetut passit ovat voimassa takautuvasti toukokuun alusta lähtien. 

Lisätiedot passien hankinnasta ja muista käytännön asioista löydät täältä.

Kevätliittokokouspäivä 20.4. summasi kauden 2023–2024

Suomen Taitoluisteluliiton kevätliittokokouspäivä keräsi yli 200 seuratoimijaa, luistelijaa ja arvioijaa Taitotaloon, Helsinkiin. Aamun seuraseminaarissa perehdyttiin Suomen Taitoluisteluliiton strategiatyöhön, jonka yhtenä keskeisenä osana on lasten luistelun linjaukset. Seuraseminaarin alustajana toimi energinen Johannes ”Hatsolo” Hattunen.

Iltapäivällä kevätliittokokouksen jälkeen palkittiin ansioituneita urheilijoita, seura- ja liittotoimijoita sekä arvioijia. 

Lisää päivän tunnelmista verkkosivuiltamme

LUISTELIJALLE

Kesäleirit 2024 

Taitoluisteluliitto tarjoaa korkeatasoiset kesäharjoittelumahdollisuudet yksinluistelijoille Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Kesällä 2024 Vierumäellä järjestetään kaksi laadukasta leiriä, 24.29.6. sekä 1.6.7.2024. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki löytyy täältä. 

KILPAILUTOIMINTA

Luistelijatietojen päivittäminen Taikkariin 15.5.2024 mennessä

Ensi kauden lohkojaot pyritään julkaisemaan kesäkuussa, ja ajantasaiset kilpailuyksiköiden tiedot ovat ensisijaisen tärkeitä lohkojakoja varten. Pyydämme seuroja päivittämään kilpailuyksiköille ensi kauden kilpailusarjat sekä päivittämään myös lopettaneiden luistelijoiden tilan ei aktiiviseksi. Huomioittehan kuitenkin, että lopettaneiden osalta tiedot pystyy päivittämään vasta uuden passikauden vaihduttua, eli 1.5. alkaen. Päivitättehän tiedot mahdollisimman tarkasti!

Muodostelmaluistelun seurakilpailut kaudella 2024–2025

Muodostelmaluistelun seurakilpailukalenterirunko kaudelle 2024–2025 on nyt julkaistu liiton sivuilla. Mahdollisia kilpailuajankohtia on useampia kuin edelliskaudella - toivottavasti hakemukset jakautuvat sen verran laajasti, että mahdollisimman moni saa kilpailun järjestettäväksi.

Muodostelmaluistelussa kaksi ISU-arvioinnin kilpailua per viikonloppu on maksimi, jotta saamme tekniset riittämään kaikkiin kilpailuihin. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa hakea kilpailua muutamalle eri viikonlopulle, jotta kilpailuiden jakaminen saadaan mahdollisimman sujuvaksi.

Tulokkaat saavat aloittaa kilpailemisen 30.11. ja tuon marras-joulukuun viikonlopun kilpailuissa painotus tulisikin olla tulokkailla. Aiemmin kaudella tulokkaille voi järjestää elementtitapahtumia tai muita tapahtumia, joissa voi harjoitella esiintymistä.

Kilpailuiden haku on nyt auki sunnuntaihin 5.5. saakka ja työryhmä kokoontuu viikolla 20 hakemusten äärelle. Myönnetyt kilpailut julkaistaan viimeistään viikolla 21.

Seurojen kuuleminen

Liiton toimintasääntöjen mukaisesti muutokset kilpailusääntöihin vahvistetaan seurojen kuulemisen jälkeen.

Sääntömuutosehdotukset on koostettu kyselyn muotoon ja linkki kyselyyn on lähetetty seuroille. Kyselyyn ovat tervetulleita vastaamaan seurojen työntekijät ja johtokunnan jäsenet sekä kaikki arvioijat. Vastausaikaa on su 12.5. asti.

KOULUTUS
Luistelijat

Soolojäätanssin koulutuspäivä valmentajille ja luistelijoille, 12.6.2024 Mäntsälä

Koulutuksessa käydään läpi jäätanssin perusluistelutekniikkaa, kuviotansseja sekä ohjelmien rakentamista. 

Hinta on 92€ per henkilö. Hintaan sisältyy lounas. Paikkoja on rajoitetusti ja ilmoittautuminen tästä viimeistään 22.5.2024.

“Minä osana menestyvää joukkuetta” on koulutus muodostelmaluistelujoukkueille ja järjestetään tiistaina 14.5. klo 18–19.30 etäkoulutuksena. 

Koulutuksessa pohditaan, miten sinä voit olla osa menestyvää joukkuetta. Mitä paremmin ymmärrät itseäsi luistelijana, sitä paremmin voit osana joukkuetta auttaa teitä menestymään. Empatia ja vaatimustaso voivat kulkea käsikädessä, mutta lisäksi tarvitaan vahvaa itsensä tuntemista ja aitoa rohkeutta.  

Kouluttaja toimii Lasse Kukkonen.

Hinta 150€ / joukkue
Ilmoittaudu tästä.

Valmentajat

Valmentajien täydennyskoulutus - Kehon Taitohallinta ja rytmiikka 

Torstaina 23.5. klo 10–13.30 Helsingissä
Lauantaina 3.8. klo 13–16.30 Tampereella

Koulutus keskittyy rytmiikan kehittämiseen kehontaitoelementtien kautta. Valmentaja saa koulutuksesta taitoja hyödyntää rytmiikkaa keholähtöisesti tukemaan koreografiaa ja esittämisen dynamiikkaa.

Kouluttajana toimii pitkänlinjan ammattilaisvalmentaja, tanssija ja kouluttaja Harri Antikainen. 

Koulutus sisältää koulutuspäivän lisäksi materiaalin ja videot harjoitteista sekä erillisen etäkyselytunnin muutaman viikon päästä lähipäivästä. Näin jälkeenpäin heränneisiin kysymyksiin voi saada vastauksia.

Seuratoimijat

Seura-Tahko – valmennusohjelma vol2 

Valmennusohjelma tarjoaa apua ammattimaisesti toimivalle seurajohdolle. Koulutus on tarkoitettu puheenjohtajille, hallinnon jäsenille sekä muille seuratoiminnassa aktiivisesti mukana oleville. Seuraava Seura-Tahko alkaa syksyllä 2024. Ilmoittaudu mukaan tästä.  

Vastuullisuus yhdistyksen jäsen- ja henkilöstöasioissa

- Tietoa yhdistyksen jäsen- ja henkilöstöasioista: 
- Tasa-arvoisuus ja syrjinnän ehkäisy 
- Henkilöstön, jäsenten, urheilijoiden ja toimihenkilöiden asiallinen kohtelu
- Työ-, yhdistys- ja vahingonkorvausoikeudellinen vastuu – sis. Rikosoikeudellisen vastuun

Maanantaina 13.5.2024 klo 17.30–20.30
Koulutus on maksuton ja toteutetaan etäyhteydellä
Kouluttajana toimii Teppo Laine (urheilujärjestöjuristi)
Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu täältä

SEURATOIMINTA

Hippo-luistelukoulu tulee jälleen

Suomen Taitoluisteluliitto ja OP Ryhmä jatkavat monivuotista yhteistyötä, jossa tarjotaan maksuttomia neljän kerran Hippo-luistelukouluja valtakunnallisesti.  Suomen Taitoluisteluliitto ja OP Ryhmä vastaavat kustannuksista. Seurat voivat hakea Hippo-luistelukoulun järjestäjäksi toukokuun alussa. Tarkemmat ohjeet lähetetään seurojen yhteyshenkilöille.

Taikkarikoulutus

Seuroille järjestetään toukokuussa Taikkari-koulutuksia Teamsin välityksellä. Koulutukset on jaettu lajikohtaisesti ja koulutuksiin ovat tervetulleita kaikki Taikkarin käyttäjät. Erityisesti uusien seuratoimijoiden suositellaan osallistuvan koulutukseen.

MUODOSTELMALUISTELU /Kilpailuyksikön hallinnointi ja ilmoittaminen kilpailuihin
Maanantaina 27.5. klo 17.00–18.00

YKSINLUISTELU /Kilpailuyksikön hallinnointi ja ilmoittaminen kilpailuihin
Tiistaina 28.5. klo 17.00–18.00

Ilmoittautumiset ja lisätiedot liiton tapahtumakalenterin kautta.

TAPAHTUMAKALENTERI

13.5.2024 Vastuullisuus yhdistyksen jäsen- ja henkilöstöasioissa
14.5.2024 Minä osana menestyvää joukkuetta - etäkoulutus joukkueille
23.5.2024 Kehon Taitohallinta ja rytmiikka, Helsinki
27.5.2024 Taikkarikoulutus, muodostelmaluistelu 
28.5.2024 Taikkarikoulutus, yksinluistelu
12.6.2024 Soolojäätanssin koulutuspäivä, Mäntsälä 
3.8.2024  Kehon Taitohallinta ja rytmiikka, Tampere

Ilmoittautumiset liiton tapahtumakalenterin kautta.
ilo • kannustus • turvallisuus • tavoitteellisuus
Suomen Taitoluisteluliitto | stll.fi | skatingfinland.fi | instagram | facebook