SÄHKÄRI TAMMIKUU 2024
AJANKOHTAISTA

Henkilöstön uudelleenorganisoituminen

Taitoluisteluliiton henkilöstö on organisoitumassa uudelleen muutosneuvotteluiden jälkeen. Toiminnanjohtaja Salla Mäkelän vastuulle kuuluu operatiivinen johto, esihenkilötyö, viestintä- ja mediayhteydet sekä yhteistyökumppanuudet. Talous- ja henkilöstöpäällikkö Miia Hjerp ottaa talousasioiden lisäksi vastuulleen henkilöstöpäällikön tehtävät. Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Emmi Koskiniemi vastaa liiton markkinoinnista sekä sosiaalisen median sisällöntuotannosta. Koulutustoiminnasta, valmennuksen osaamisen kehittämisestä ja hankerahoituksista vastaa koulutuspäällikkö Sanna Vuorinen. Seurakehityspäällikkö Teemu Hintikka vastaa seuratoiminnan kehittämisestä, Tähtiseuroista, luistelupasseista sekä vastuullisuusasioista. Kilpailupäälliköiden Laura Tykkyläisen ja Nina Gustafssonin sekä valmennuspäällikkö Satu Niittysen työnkuvat ja vastuualueet säilyvät ennallaan. 

Liittohallituksen järjestäytyminen

Vuoden 2024 ensimmäisessä liittohallituksen kokouksessa valittiin liitolle varapuheenjohtajat ja häirintävaltuutettu sekä päivitettiin työryhmät. Liiton varapuheenjohtajina jatkavat Nina Dahlström-Weber ja Sini Aarnio-Kurki, joista Aarnio-Kurki jatkaa myös häirintävaltuutettuna. Työryhmät jatkavat muuten viimevuotisilla kokoonpanoilla, mutta Anna Kuusniemi-Laine siirtyy kilpaileminen työryhmästä muodostelmaluistelun lajityöryhmään ja Anu Niiniranta aloittaa kilpaileminen työryhmässä. 

Lisäksi päätettiin perustaa liitolle työvaliokunta tukemaan liittohallituksen toimintaa sekä ohjaamaan liiton tulevaisuustyötä. Työvaliokunnan jäsenet vuonna 2024 ovat Jouko Pitkänen, Nina Dahlström-Weber, Sini Aarnio-Kurki, Tomi Vähä-RuoholaSalla Mäkelä ja Miia Hjerp. Liittohallituksen yhteenvedot ja kokouspäivät löydät täältä.

Tule kannustamaan suomalaiset mitaleille!

Kevään jännittävin muodostelmaluistelukilpailu lähestyy! Kansainväliset kilpailut ovat unohtumattomia kokemuksia kaikille luistelijoille niin jäällä kuin katsomoissakin. Olisi hienoa, jos joukkueiden harjoitusaikatauluista on mahdollista joustaa tarvittaessa siten, että halukkaat luistelijat pääsevät katsomaan Marie Lundmark Trophya. Lajin yhteisöllisyyden kannalta on myös tärkeää saada mahdollisimman paljon suomalaisia luistelijoita katsomoon. 16-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät seuraamaan kilpailua lasten lipulla 

Liput kilpailuun myy Lippu.fi

Taitoluistelun Grand Prix -osakilpailu marraskuussa Helsinkiin

Suomen Taitoluisteluliitto on saanut jälleen järjestettäväkseen taitoluistelun Grand Prix -osakilpailun, joka tulee kantamaan nimeä ISU Grand Prix Finlandia Trophy. Osakilpailu käydään 15.–17. marraskuuta 2024 Helsingin jäähallissa. Samassa jäähallissa järjestetään helmikuussa 2024 kansainvälinen Challenger-sarjan muodostelmaluistelukilpailu Marie Lundmark Trophy ja huhtikuussa 2025 muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskilpailut. 

Lue lisää finlandiatrophy.com

LUISTELIJALLE

Pelisäännöt joukkuesiirroista keväälle 2024 on päivitetty  
Lisätietoja löytyy täältä. 

Muodostelmaluistelijoiden yksilötaitotestit urheiluoppilaitoshakua varten 
Muodostelmaluistelijoille järjestetään yksilötaitotestit Helsingissä Pirkkolan jäähallissa to 11.4.2024 klo 8.3018.00. Yksilötaitotestit ovat pakolliset kaikille muodostelmaluistelijoille, jotka hakevat lajiliittopisteytystä mihin tahansa urheilulukioon tai -oppilaitokseen. 

Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki löytyy täältä. 

Kesäleirit 2024 
Taitoluisteluliitto tarjoaa korkeatasoiset kesäharjoittelumahdollisuudet yksinluistelijoille Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Kesällä 2024 Vierumäellä järjestetään kaksi laadukasta leiriä, 24.29.6. sekä 1.6.7.2024. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki löytyy täältä. 

SAVE THE DATE: Muodostelmaluistelijoiden Excellence Camp –leirit järjestetään Vierumäen Urheiluopistolla keväällä 2024 seuraavasti:  
SM-noviiseille suunnattu leiri järjestetään: 6.7.5.2024  
SM-junioreille suunnattu leiri järjestetään: 8.9.5.2024  
Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki lisätään liiton nettisivuille helmikuun aikana 

KILPAILUASIAA

Liittohallitus on hyväksynyt kilpailukalenterin kaudelle 2024–2025. Liiton kilpailukalenterin kilpailut tulevat haettavaksi helmikuun alussa.

KOULUTUS
Valmentajat

Valmentajan koulutuspolkua uudistetaan pikkuhiljaa helpommin saavutettavaksi ja yksilöllisempää kouluttautumista mahdollistavaksi.  

Taitoluisteluohjaajakoulutuksen moduuli #1 on 1.1.2024 korvattu Luistelun ohjauksen alkeet –verkkokoulutuksella (LAV).Koulutus on maksuton ja toteutettu yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa. Koulutuksen voi myös suorittaa kumman tahansa liiton nimissä. 

Perustason valmentajakoulutuksen hakuaika on tänä vuonna 1.2.15.3. 
Ennen perustasolle hakemista tulee olla suoritettuna: 
- Taitoluisteluohjaajan koulutus (TOK) moduulit 14 
- Vastuullinen valmentaja – verkkokoulutus  

Oman luistelutaidon todentamisesta on luovuttu.  

Kaikki koulutusilmoittautumiset tapahtuvat Suomen Taitoluisteluliiton tapahtumakalenterin kautta: https://www.stll.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/ 

Tunteet pelissä - koulutuskokonaisuus 

Suomen Cheerleadingliiton ja Sport Momentumin järjestämä koulutuskokonaisuus toteutetaan Tampereella la 10.2. klo 10.3017.30. Mukaan on kutsuttu myös muiden lajiliittojen valmentajia.  

Koulutus sisältää ajankohtaista asiaa lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista harrastustoiminnassa, seurasta turvallisena kasvualustana sekä tunne- ja vuorovaikutustaidoista.  

Kouluttajina toimivat lasten ja nuorten erityisohjaaja sekä ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja Jussi Kolehmainen ja koulumaailmassa työskentelevä koulukuraattori Emmi Mäkinen 

Koulutuksen hinta on 45€ sisältäen lounaan.  

Mukaan voi ilmoittautua täältä. 

Seuratuomarit

Yksinluistelun seuratuomarikoulutus 
Yksinluistelun seuratuomarikoulutus järjestetään 2.4.2.2024. Koulutus järjestetään perjantai-iltana sekä lauantaina liiton tiloissa Sporttitalolla ja sunnuntaina koulutus jatkuu Espoonlahden jäähallissa Espoon Jäätaitureiden järjestämän Kevätkisan yhteydessä.  

Ilmoittautuminen koulutukseen avataan tammikuussa. Tervetuloa mukaan kaikille tuomarin urasta kiinnostuneille! 

Muodostelmaluistelun seuratuomarikoulutus 
Muodostelmaluistelun seuratuomarikoulutus on siirretty tammikuulta syksylle 2024. Tarkempaa infoa kilpailukalenterin julkaisemisen jälkeen alkuvuodesta 2024. 

Seuratoimijat
Vastuullisuus yhdistyksen jäsen- ja henkilöstöasioissa 

Tämä koulutus keskittyy syrjimättömyyteen, tasa-arvoisuuteen ja asialliseen kohteluun. Koulutus on rakennettu seurojen henkilöstön, jäsenten, urheilijoiden ja toimihenkilöiden asiallisen kohtelun näkökulmasta. Erityistä huomioita kiinnitetään toimintaan lasten ja nuorten kanssa. Koulutuksessa huomioidaan niin työ-, yhdistys- ja vahingonkorvausoikeudellinen vastuu kuin rikosoikeudellinen vastuu. 
 
Kouluttajana toimii useiden liikunnan aluejärjestöjen neuvontajuristinakin työskentelevä Teppo Laine.  
 
Koulutus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille ja toteutetaan maksuttomana etäkoulutuksena torstaina 4.4. klo 17.3020.30 

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen täältä. 

SEURATOIMINTA

Kauden lopussa on hyvää aikaa kiittää myös seurojen vapaaehtoisia ja muita seuratoimijoita. Siihen hyvä mahdollisuus on esimerkiksi Taitoluisteluliiton ansiomerkit, joita seurat voivat hakea urheilullisista ansioista, valmennuksellisista ansioista järjestöllisistä ansioista. 

Hakemus tulee jättää viimeistään kaksi viikkoa ennen liittohallituksen kokousta. 
https://www.stll.fi/liitto/ansiomerkit-ja-kiertopalkinnot/ansiomerkit/

KUMPPANIMME TIEDOTTAA
Vierumäki kouluttaa: Urheilumanageroinnin peruskoulutus 
Oletko yrittäjähenkinen ja innostava urheiluihminen? Kiinnostaisiko sinua tukea urheilijoita manageroinnin keinoin? Tule mukaan kehittämään osaamistasi suosittuun urheilumanageroinnin peruskoulutukseen. Haku maaliskuussa alkavaan koulutukseen on käynnissä 31.1.2024 asti! Lue lisää täältä.
TAPAHTUMAKALENTERI

1.2.2024 Perustason (1 taso) valmentajakoulutuksen haku aukeaa 
10.–11.2.2024 SeuraTahko 2. lähijakso, Vierumäki 
10.–11.2.2024 Marie Lundmark Trophy, Helsingin jäähalli 
17.2.2024 Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #3, Imatra 
18.2.2024 Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #4, Imatra 
24.–25.2.2024 Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 2024, Gatorade Center, Turku 
28.2.2024 SeuraTeams 2 /2024 
4.4.2024 Vastuullisuus yhdistyksen jäsen- ja henkilöstöasioissa -koulutus, Teams 
20.4.2024 Seuraseminaari ja liittokokous, Helsinki 

Ilmoittautumiset liiton tapahtumakalenterin kautta.

ilo • kannustus • turvallisuus • tavoitteellisuus
Suomen Taitoluisteluliitto | stll.fi | skatingfinland.fi | instagram | facebook