ELOKUU 2023
Syysliittokokous ja liittohallituksen jäsenvalinnat

Suomen Taitoluisteluliiton sääntömääräinen syysliittokokous järjestetään lauantaina 28.10.2023 Taitotalossa (Valimotie 8, Helsinki). Sääntöjen mukaisesti liiton jäsenseurojen tehtävänä on esittää hallitukseen jäseniä erovuoroisten tilalle. Ehdotukset tulee jättää liitolle syyskuun lopulla erikseen ilmoitettavan ohjeistuksen mukaan

Valmentajapäivät ja arvioijakoulutukset 

Alkusyksyn aikana järjestetään perinteiset kauden aloittavat tapaamiset sekä koulutuksia uusille arvioijille. Tervetuloa mukaan! Alla muistutukset ajankohdista ja ilmoittautumisten päivämääristä. 

La 19.8. YL&ML Valmentajapäivät ja Teknisten tapaamiset  
- Jälki-ilmoittautuminen viimeistään tiistaina 15.8. linkin kautta (10.8. alkaen mahdollista ilmoittautua vain etätapaamiseen) 

Su 20.8. YL&PL Tuomaritapaaminen + To 14.9. YL Seuratuomaritapaaminen 
- Jälki-ilmoittautuminen viimeistään tiistaina 15.8. linkin kautta (10.8. alkaen mahdollista ilmoittautua vain etätapaamiseen) 

La-su 26.–27.8. YL Uusien teknisten koulutus osa I 
- Ilmoittautuminen viimeistään tiistaina 15.8. linkin kautta 

La 26.8. ML Uusien teknisten koulutus osa I 
- Ilmoittautuminen viimeistään tiistaina 15.8. linkin kautta 

La 16.9. ML Tuomaritapaaminen + To 21.9. ML Seuratuomaritapaaminen 
- Ilmoittautuminen viimeistään torstaina 31.8. linkin kautta 

La 23.9. JT Arvioijien tapaaminen 

- Ilmoittautuminen viimeistään torstaina 7.9. linkin kautta 
- Tervetuloa myös uudet jäätanssiarvioijaurasta kiinnostuneet 

Lisäksi myöhemmin syyskaudella tulossa vielä yksinluistelun ja muodostelmaluistelun uusien seuratuomareiden koulutukset. 

Tuloslaskentakoulutus YL&JT 
Yksinluistelun, pariluistelun ja jäätanssin ISU-arviointijärjestelmän FSM (Figure Skating Management) koulutus seurojen kilpailujärjestäjille ja tuloslaskennasta vastaaville järjestetään Teamsilla tiistaina 29.8. klo 17–21. Ilmoittaudu täältä. Linkki Teams-koulutukseen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Koulutukseen on tärkeää osallistua, mikäli seuralla on tarkoitus järjestää kilpailuja ISU-arvioinnilla. 
 

Valmentajakoulutuksia
Työelämätaitoja valmentajille ma 18.9. ja ma 2.10. klo 16.00-18.00

Tämä kaksiosainen ja maksuton webinaarisarja työelämätaidoista sisältää asiaa työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista sekä erilaisista työelämän kulmakivistä.  

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Suomen Ammattivalmentajien kanssa ja kouluttajina toimivat Savalin juristi, toiminnanjohtaja Raino Nieminen sekä Suomen Taitoluisteluliiton koulutusvastaava Sanna Vuorinen.  

Koulutus on suunnattu kaikille valmentajille. Webinaarit nauhoitetaan ja niistä syntyy verkkokoulutus. Koulutus on 1.1.2024 lähtien pakollinen kaikille uusille Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseurojen valmentajille ja sitä suositellaan lämpimästi myös kaikille nykyisille valmentajille.    

Ilmoittaudu tästä!

Menestystä etsimässä to 5.10. klo 10.00-13.00 

Valmennanko menestystä vai toivonko vain sitä? 

Tämä koulutus on mahtava tilaisuus auttaa seurojen pää- ja vastuuvalmentajia onnistumaan työssään entistä paremmin. Maailma ympärillämme muuttuu, mutta osaammeko me muuttua mukana? Millaisia keinoja tarvitsemme selviytyäksemme uuden edessä – niin valmentajina kuin valmentajien johtajina? 

Koulutus on suunnattu erityisesti esihenkilötehtävissä toimiville tai sellaisiin tehtäviin tähtääville valmentajille. Vaikka koulutus on suunniteltu valmentajan näkökulmasta, se sopii loistavasti myös muille kohderyhmille. 

Kouluttajana toimii psyykkinen valmentaja Lasse Kukkonen, joka oman menestyksekkään jääkiekkouransa aikana toimi (maa)joukkueidensa kapteenina useaan otteeseen.

Koulutuksen hinta: 150 € /hlö (sisältää koulutuksen lisäksi lipun Finlandia Trophy Espoon perjantain kilpailupäivään, kahvin sekä lounaan). 

Ilmoittaudu tästä! 

Seura-Tahko 

Seura-Tahko on valmennusohjelma, jossa valmennetaan taitoluisteluseuroissa toimivia henkilöitä tiimioppimisen menetelmillä. Seura-Tahko on tarkoitettu taitoluisteluseurojen puheenjohtajille, hallituksen ja johtokuntien jäsenille sekä muille seuratoiminnan avainhenkilöille.  Lähitapaamisissa tulee olla vähintään 2-3 henkilöä seurasta.

Lähijaksot Vierumäellä: 2.–3.12.2023 ja 10.–11.2.2024 
 
Valmennuksen hinta: 
210 € / osallistuja / viikonloppu 

Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen 2hh (singlehuonelisä 35€/yö) sekä ruokailut.  

Mukaan mahtuu yhteensä kymmenen taitoluisteluseuraa, joten toimithan nopeasti. Ilmoittautuminen 12.11.2023 mennessä tästä!

VARAINHANKINTAA SEUROILLE
Finlandia Trophy Espoo ja Grand Prix Espoo –lipunmyynnillä tuloa seurallesi

Elokuun alussa starttasi syksyn tapahtumien osalta seurakampanja, jossa seurat saavat 5 % provision kaikista myymistään lipuista Finlandia Trophy Espoo ja Grand Prix Espoo –kilpailuihin. Tämän lisäksi suhteessa jäsenmääräänsä nähden eniten lippuja myynyt seura palkitaan 1000 € stipendillä. Kampanja on voimassa 1.–31.8.2023. Laitathan viestiä media@stll.fi jos seuranne haluaa mukaan kampanjaan!

Taitoluisteluliiton näkyvyyspaketit kaudella 2023-2024

Taitoluisteluliitto tarjoaa tulevalla kaudella seuroille varainhankintamahdollisuutta suoratoistoissa ja skatingfinland.fi-sivulla. Liitto hoitaa mainosten hallinnoinnin skatingfinland.fi –sivuille ja skatingfinlandlive.fi-kanavalle. Lisätiedot ja materiaali on toimitettu seurojen yhteyshenkilöille sähköpostitse kesäkuussa.

Seurojen järjestämät suoratoistot kilpailu- ja näytöstapahtumista kaudella 2023-2024

Suomen Taitoluisteluliiton suoratoistokanava SkatingFinlandLive.fi on jatkossa kaikkien Taitoluisteluliiton jäsenseurojen käytössä. Tämä helpottaa lajifaneja, jotka löytävät kaikki taitoluistelu- ja muodostelmaluistelutapahtumat samalta alustalta.  

Myymällä mainoksia kilpailun jäädytystauoille, seuroilla on mahdollisuus tehdä varainhankintaa katseluoikeuksien lisäksi!  
 
Lue lisää täältä!

Finlandia Trophy Espoo Fanipäivä

Lauantaina 7.10.2023 järjestetään edellisinä vuosina suuren suosion saavuttanut fanipäivä, jossa osallistujat pääsevät viettämään mukavaa päivää muiden, ympäri Suomea tulevien taitoluistelevien lasten ja nuorten kanssa. Fanipäivän aikana osallistujat tapaavat Suomen taitoluistelun maajoukkueen urheilijoita ja pääsevät tietenkin nauttimaan jännittävistä kilpailusuorituksista. 

Ilmoittaudu mukaan

Neulo lapaset Finlandia Trophy Espoo ja Grand Prix Espoo mitalisteille

Neulominen on nyt HOT! Neulomisharrastus on kasvanut viime vuosina, kun koronan aiheuttama epävarmuus sai monet tarttumaan puikkoihin.  Haastammekin nyt kaikki taitoluistelufanit neulomaan lapasia Finlandia Trophy Espoo ja Grand Prix Espoo kilpailijoille. Onnekkaimmat neulojat pääsevät itse luovuttamaan taideteoksensa kilpailun voittajille. 

Lähetä lapaset meille 29.9. mennessä.

Tapahtumakalenteri

14.8. Seuratoimijoiden viestintä- ja markkinointikoulutus, Teams
16.8. SeuraTeams 8/2023 

26.8. Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #1, Matinkylä 

18.9. ja 2.10. Työelämätaitoja valmentajille 

5.10. Täydennyskoulutus: Menestystä etsimässä
6.–8.10.2023 Finlandia Trophy Espoo, Espoo Metro Areena
7.10. Finlandia Trophy Espoo fanipäivä, Espoo Metro Areena 

28.10 Syysliittokokous, Taitotalo, Helsinki 
17.–19.11. 
Grand Prix Espoo, Espoo Metro Areena

Ilmoittautumiset liiton tapahtumakalenterin kautta.

ilo • kannustus • turvallisuus • tavoitteellisuus
Suomen Taitoluisteluliitto | stll.fi | skatingfinland.fi | instagram | facebook