SÄHKÄRI 3/2024
AJANKOHTAISTA

Passien myynti avataan viikolla 15

Luistelupassien myynti kaudelle 2024-25 avataan viikolla 15 ja ja uusi passikausi alkaa 1.5.2024. Passeja myydään erikseen kilpaileville urheilijoille, harrastajille, toimihenkilöille ja luistelukoululaisille. Jokaisella Taitoluisteluliiton jäsenseurassa luistelevalla tulee olla voimassa oleva luistelupassi. Passin ostamalla luistelija tai toimihenkilö sitoutuu myös noudattamaan Taitoluisteluliiton kurinpitosääntöjä sekä eettistä ohjeistusta. Lisäksi jäsenseurojen harjoituksiin osallistuminen vaatii urheilutapaturmavakuutuksen. Passeihin suositellaan yhdistettäväksi Pohjola Sporttiturva -vakuutus. 

Lisätiedot passien hankinnasta ja muista käytännönasioista löydät Täältä 

Seurojen vuosi-ilmoitukset Taikkariin

Jokainen Taitoluisteluliiton jäsenseura on vuosittain velvollinen ilmoittamaan omasta toiminnastaan. Vuosi-ilmoitukset tehdään tuttuun tapaan Taikkari-järjestelmän kautta. Kauden 2023-24 osalta vuosi-ilmoituksen jättäminen on nyt avattu järjestelmään. Vuosi-ilmoitus tulee olla jätetty 31.5.2024 mennessä.

LUISTELIJALLE

Muodostelmaluistelijoiden yksilötaitotestit urheiluoppilaitoshakua varten 

Muodostelmaluistelijoille järjestetään yksilötaitotestit Helsingissä Pirkkolan jäähallissa to 11.4.2024 klo 8.3018.00. Yksilötaitotestit ovat pakolliset kaikille muodostelmaluistelijoille, jotka hakevat lajiliittopisteytystä mihin tahansa urheilulukioon tai -oppilaitokseen. 

Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki löytyy täältä. 

Kesäleirit 2024 

Taitoluisteluliitto tarjoaa korkeatasoiset kesäharjoittelumahdollisuudet yksinluistelijoille Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Kesällä 2024 Vierumäellä järjestetään kaksi laadukasta leiriä, 24.29.6. sekä 1.6.7.2024. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki löytyy täältä. 

Muodostelmaluistelijoiden Excellence Camp –leirit järjestetään Vierumäen Urheiluopistolla keväällä 2024 seuraavasti:  
SM-noviiseille suunnattu leiri järjestetään: 6.7.5.2024  
SM-junioreille suunnattu leiri järjestetään: 8.9.5.2024  
Lisätietoja täältä.

KILPAILUTOIMINTA

Kilpailukalenteri järjestäjillä kaudelle 2024–2025 on julkaistu liiton sivuilla. Kiitos kaikille kilpailuja hakeneille!

Kilpailutoiminnan Teamsit viikolla 15
Ti 9.4. klo 17–19 Teams YL seuroille ja valmentajille
Ke 10.4. klo 17–19 Teams ML valmentajille

Tarkemmat tiedot sekä ilmoittautumislinkin löydät liiton tapahtumakalenterista. Tervetuloa mukaan!

Luistelijatietojen päivittäminen Taikkariin 15.5.2024 mennessä

Ensi kauden lohkojaot pyritään julkaisemaan kesäkuussa, ja ajantasaiset kilpailuyksiköiden tiedot ovat ensisijaisen tärkeitä lohkojakoja varten. Pyydämme seuroja päivittämään kilpailuyksiköille ensi kauden kilpailusarjat, sekä päivittämään myös lopettaneiden luistelijoiden tilan ei aktiiviseksi. Huomioittehan kuitenkin, että lopettaneiden osalta tiedot pystyy päivittämään vasta uuden passikauden vaihduttua, eli 1.5. alkaen. Kiitos, että päivitätte tiedot mahdollisimman tarkasti!

KOULUTUS
Luistelijat

“Minä osana menestyvää joukkuetta” on koulutus muodostelmaluistelujoukkueille ja järjestetään tiistaina 14.5. klo 18-19.30 etäkoulutuksena. 

Urheilussa ovat läsnä paitsi intohimo ja tavoitteellisuus, niin myös haasteet ja pelot. Maailma ympärillä muuttuu, mutta muutummeko me sen mukana? Millaisia keinoja tarvitsemme selviytyäksemme uuden edessä – menestyjinä?Uskallatko sinä olla tukena ja esimerkkinä joukkuekaverillesi niin arjessa kuin epäonnistumisten keskellä? 

Koulutuksessa pohditaan, miten sinä voit olla osa menestyvää joukkuetta. Mitä paremmin ymmärrät itseäsi luistelijana, sitä paremmin voit osana joukkuetta auttaa teitä menestymään. Empatia ja vaatimustaso voivat kulkea käsikädessä, mutta lisäksi tarvitaan vahvaa itsensä tuntemista ja aitoa rohkeutta.  

Kouluttaja toimii Lasse Kukkonen, joka oman menestyksekkään jääkiekkouransa aikana toimi (maa)joukkueidensa kapteenina useaan otteeseen. Valmennuksissa hänellä on oman kokemuspohjansa rinnalla psyykkisen valmentajan koulutus. Lassesta voit lukea lisää täältä: https://www.kukkolasse.fi/

Kokoa joukkueesi kasaan ja istahtakaa yhdessä tärkeän asian äärelle.

Hinta 150€ / joukkue
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Mina_osana_menestyvaa_joukkuetta_7424

Valmentajat

TULOSSA PIAN: Valmentajien täydennyskoulutus - Kehon Taitohallinta ja rytmiikka 

to 23.5. klo 10-13.30 Helsingissä
la 3.8. klo 13-16.30 Tampereella

Koulutus keskittyy rytmiikan kehittämiseen kehontaitoelemenettien kautta. Valmentaja saa koulutuksesta taitoja hyödyntää rytmiikkaa keholähtöisesti tukemaan koreografiaa ja esittämisen dynamiikkaa.

Keskiössä on valmentajan taitojen kehittyminen ja parhaimpaan lopputulokseen pääsee valmentajan oman kehollisen kokemuksen kautta. Harjoitteet ovat helppoja, mutta oivaltaminen vaatii valmentajan heittäytymistä, uteliaisuutta ja yhdistelykykyä omaan lajiin. 

Kouluttajana toimii pitkänlinjan ammattilaisvalmentaja, tanssija ja kouluttaja Harri Antikainen. Harrista voit lukea lisää täältä: https://www.beatsport.fi/meista/ 

Koulutus sisältää koulutuspäivän lisäksi materiaalin ja videot harjoitteista sekä erillisen etäkyselytunnin muutaman viikon päästä lähipäivästä. Näin jälkeenpäin heränneisiin kysymyksiin voi saada vastauksia.

Seuratoimijat

Seura-Tahko – valmennusohjelma vol2 

Valmennusohjelma tarjoaa apua ammattimaisesti toimivalle seurajohdolle. Koulutus on tarkoitettu puheenjohtajille, hallinnon jäsenille sekä muille seuratoiminnassa aktiivisesti mukana oleville. Seuraava Seura-Tahko alkaa syksyllä 2024. Ilmoittaudu mukaan tästä.  

Vastuullisuus yhdistyksen jäsen- ja henkilöstöasioissa

- Tietoa yhdistyksen jäsen- ja henkilöstöasioista: 
- Tasa-arvoisuus ja syrjinnän ehkäisy 
- Henkilöstön, jäsenten, urheilijoiden ja toimihenkilöiden asiallinen kohtelu
- Työ-, yhdistys- ja vahingonkorvausoikeudellinen vastuu – sis. Rikosoikeudellisen vastuun

Maanantaina 13.5.2024 klo 17.30-20.30
Koulutus on maksuton ja toteutetaan etäyhteydellä
Kouluttajana toimii Teppo Laine (urheilujärjestöjuristi)
Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu täältä

SEURATOIMINTA

Valmistuvien ja siirtyvien urheilijoiden kiittäminen

Jälleen tänä keväänä useat urheilijat ympäri Suomen valmistuvat urheilijauraltaan. Luistelu-uran päättäminen on suuri elämänmuutos myös meidän urheilijoillemme. Kannustamme seuroja muistamaan ja kiittämään niin kaikkia valmistuvia urheilijoita kuin mahdollisesti myös niitä, jotka päättävät jatkaa uraansa jossain muualla. 

Samalla on myös hyvä hetki muistuttaa valmistuvia urheilijoita erilaisista mahdollisuuksista jatkaa lajin parissa valmentajana, arvioijana tai seuratoimijana. 
 
Ansiomerkit 

Kevät on hyvää aikaa kiittää myös seurojen vapaaehtoisia ja muita seuratoimijoita. Siihen hyvä mahdollisuus on esimerkiksi Taitoluisteluliiton ansiomerkit, joita seurat voivat hakea urheilullisista ansioista, valmennuksellisista ansioista järjestöllisistä ansioista. 

Hakemus tulee jättää viimeistään kaksi viikkoa ennen liittohallituksen kokousta. Lue lisää verkkosivuiltamme.  

TAPAHTUMAKALENTERI

19.4.2024 Liittohallituksen kokous
20.4.2024 Seuraseminaari, palkitsemiset ja liittokokous, Taitotalo, Helsinki
13.5.2024 Vastuullisuus yhdistyksen jäsen- ja henkilöstöasioissa 
14.5.2024 Minä osana menestyvää joukkuetta - etäkoulutus joukkueille 
23.5.2024 Kehon Taitohallinta ja rytmiikka TULOSSA PIAN

Ilmoittautumiset liiton tapahtumakalenterin kautta.
ilo • kannustus • turvallisuus • tavoitteellisuus
Suomen Taitoluisteluliitto | stll.fi | skatingfinland.fi | instagram | facebook