SÄHKÄRI SYYSKUU 2023
Syysliittokokous 28.10.2023

Tervetuloa mukaan Suomen Taitoluisteluliiton syysliittokokoukseen 28.10.2023 Taitotaloon (Valimotie 8, Helsinki). Kokouksessa käsitellään sääntöjen 16 § mukaiset asiat, muun muassa esitellään toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2024 sekä valitaan neljä jäsentä liittohallitukseen. 

Ennen syysliittokokousta järjestämme seuraseminaarin, jossa yhdessä liiton hallituksen kanssa päästään pohtimaan lajin strategiaa tuleville vuosille.Synchro Tour Finland alkaa

Muodostelmaluistelun Synchro Tour Finland on Suomen Taitoluisteluliiton ja viiden taitoluisteluseuran järjestämä uusi kilpailusarja SM-senioreille ja -junioreille. Espoo Synchronized Skaters, Helsingfors Skridskoklubb, Helsingin Luistelijat, Helsingin Taitoluisteluklubi ja Kaarinan Taitoluistelijat yhdessä liiton kanssa haluavat edistää muodostelmaluistelun kaupallisuutta, lisätä lajin kiinnostavuutta sekä laajentaa lajin näkyvyyttä median eri kanavissa. 

Synchro Tourin ensimmäinen osakilpailu on Finlandia Trophy Espoon yhteydessä järjestettävä muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailu.


Hanki treenivaatteet, fleecet ja toppatakit Finlandia Trophysta
Finlandia Trophy ei ole vain huippu-urheilua vaan myös huippushoppailua. Kolmen päivän ajan tarjolla taitoluistelun erikoisliikkeet, hyvinvointituotteet arjen tarpeisiin sekä toppatakit talven pakkasiin. Mukana Chique Sport, Karisma, Loistohoiva, Lucky Skate, Luhta, Piruetti ja Skate Shop. Luistelijoita voit muistaa Puutarhanikkareiden kukkasilla ihan "vanhaan tapaan", eli kukkien ja lahjojen jäälleheittäminen on jälleen sallittua!

Luistelu Expo on avoinna kilpailujen aikana.
KILPAILUASIAA
Seurakilpailuiden täydennyshaku käynnissä Taikkarissa 8.10. asti

Haettavissa ovat vielä seuraavat kilpailut: 
19.21.1. YL A-silmut, B-silmut, Tähtiseniorit, Tähtijuniorit 
8.10.3. YL SM-seniorit, SM-juniorit, A-silmut 
Lisäksi mahdollisuus avoimeen hakuun (avoin ajankohta ja sarja) 
*24.–26.11. YL Seniorit LO, Juniorit LO, Noviisit ja A-silmut seurakilpailulle löytyi täydennyshaussa järjestäjäksi Hyvinkään Taitoluistelijat

Yksinluistelun A-silmujen ja noviisien seurakilpailut lokakuussa

A-silmut ja noviisit voivat halutessaan osallistua useampaan kuin yhteen seurakilpailuun. Poikkeuspäätös on tehty yllättävän pienten osallistujamäärien vuoksi, jotta kaikkiin kilpailuihin saadaan riittävästi osallistujia. TTK:n järjestämässä kilpailussa on hyvin tilaa vielä halukkaille kilpailijoille!

Yksinluistelun perustestien osasuoritukset 2023-2024

Yksinluistelun perustestien osasuorituksia (max. 1–2 liikettä) voi suorittaa myös virtuaalisesti loppukauden ajan. Päätös on tehty helpottamaan seuroja. Käytössä on muutoin samat käytännöt kuin virtuaalisissa elementtitesteissä/ elementtitestisuorituksissa, mutta perustestien liikkeistä kuvataan kaksi toistoa/suoritusta.

Yksinluistelun seuratuomarikoulutus

11.12.11. Järjestetään koulutus uusille yksinluistelun seuratuomareille Tampereella. Koulutus järjestetään Varalan Tähtikilpailun yhteydessä, ja lisäksi koulutus sisältää ennakkoluentoja Teamsin kautta. 
Tarkempi info lisätään pian liiton tapahtumakalenteriin! Lämpimästi tervetuloa mukaan koulutukseen kaikille tuomarin urasta kiinnostuneille. 

Muodostelmaluistelun seuratuomarikoulutus

20.–21.1.2024 Järjestetään koulutus uusille muodostelmaluistelun seuratuomareille Keravalla. Koulutus järjestetään KeMu:n mupikilpailun yhteydessä, Tarkempi info lisätään pian liiton tapahtumakalenteriin! Lämpimästi tervetuloa mukaan koulutukseen kaikille tuomarin urasta kiinnostuneille.

Pojat jäällä -aamuharjoituksissa vielä tilaa

Kaikille B-silmuista ylöspäin kilpaileville pojille järjestetään maksuton yhteinen, viikoittainen aamujää Pirkkolassa. Valmentajana toimii Ari-Pekka Nurmenkari.  

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täältä. 

MARKKINOINTIASIAA
Ruutu+ yhteistyö jatkuu

Sanoma Media Finland Oy / Nelonen Media ja Suomen Taitoluisteluliitto ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023-2024. Sopimus sisältää option kaudelle 2024-2025. Suoratoistettavat lähetykset ovat listattuna SkatingFinland- sivustolla.

Uudet someohjeistukset SM-junioreiden ja -senioreiden SM-kilpailuihin

Seuroilla on mahdollisuus päivittää liiton kanavia liiton alaisissa SM-junioreiden ja SM-senioreiden SM-sarjojen kilpailuissa. Käytössä on Instagramissa @skatingfinland-tili sekä Facebookissa Suomen Taitoluisteluliiton sivu. Sisältöä on tarkoitus luoda Instagramin ja Facebookin syötteeseen ja halutessaan tämän lisäksi myös tarinoihin. Postauksissa käytetään Canvasta löytyvää yhtenäistä tulospohjaa. Ohjeistus toimitetaan erillisenä tiedostona kilpailun järjestävälle seuralle.

Muodostelmaluistelun SM-sarjojen yhtenäinen ilme

Muodostelmaluistelun SM-sarjojen kilpailuissa otetaan käyttöön kaudella 2023­2024 yhtenäinen ilme, jota hyödynnetään somepostauksissa. Tästä on lähetetty kilpailujen järjestäville tahoille erillinen ohjeistus.

KUMPPANIMME TIEDOTTAA
Kaipaako joukkueesi tai seurasi lisää yhteisöllisyyttä? Vai mietitkö sopivaa tapahtumaa kauden aloittajaisiin tai lopettajaisiin? Meillä rjestät 1-4 joukkueen tai vaikka koko seuran yhteisen seuraleirin! 

Varaa seuraleiri osoitteesta sporttimyynti@vierumaki.fi ja mainitse etukoodi: SEURALEIRI15 niin saat leirin majoituksesta -15 %. Lue lisää>>

Kesän 2024 jääajat varataan nyt - Imatralla harjoittelet laadukkaissa olosuhteissa, keskellä Saimaan upeaa lomamiljöötä! Imatran Jäähallin ensiluokkainen jää ja monipuoliset oheisharjoittelumahdollisuudet luovat ihanteelliset olosuhteet luisteluleireille. Kaiken tämän löydät aivan majoitusliikkeiden ja vapaa-ajan aktiviteettien läheisyydestä, vain kävelymatkan päässä toisistaan. 

  

Imatralla treenaat kuin urheiluopistolla ja rentoudut kuin lomalla! Lue lisää>>

TAPAHTUMAKALENTERI

5.10. “Menestystä etsimässä” täydennyskoulutus Finlandia Trophy Espoon yhteydessä 
6.–8.10. Finlandia Trophy Espoo, Espoo Metro Areena 
7.10. Finlandia Trophy Espoo fanipäivä, Espoo Metro Areena 
21.10. Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #3, Kuortane 
22.10. Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #4, Kuortane 
28.10. Syysliittokokous, Taitotalo, Helsinki 
17.–19.11. Grand Prix Espoo, Espoo Metroa Areena 
28.12. Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #2, Espoo

Ilmoittautumiset liiton tapahtumakalenterin kautta.

ilo • kannustus • turvallisuus • tavoitteellisuus
Suomen Taitoluisteluliitto | stll.fi | skatingfinland.fi | instagram | facebook