SÄHKÄRI JOULUKUU 2023
AJANKOHTAISTA
Suomen joukkue vahvistettu Kaunasin EM-kilpailuihin

Viikonloppuna ratkottiin taitoluistelun Suomen mestaruudet. SM-kilpailuiden päätyttyä Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvisti Suomen joukkueen Kaunasissa Liettuassa 10.–14.1.2024 käytäviin taitoluistelun EM-kilpailuihin. Suomella on kaksi paikkaa naisten yksinluistelussa ja jäätanssissa sekä yksi paikka miesten sarjassa ja pariluistelussa. 
 
Naiset: Nella Pelkonen, Emmi Peltonen (varalla järjestyksessä Olivia Lisko, Oona Ounasvuori, Janna Jyrkinen). 
Miehet: Makar Suntsev (varalla järjestyksessä Valtter Virtanen, Arttu Juusola).
Jäätanssi: Juulia Turkkila-Matthias Versluis, Yuka Orihara-Juho Pirinen.  
Pariluistelu: Milania Väänänen-Filippo Clerici. 

Kilpailu kiristyy Synchro Tourilla

SM-seniorit ovat luistelleet nyt viisi ja SM-juniorit neljä Synchro Tour -osakilpailua. Viimeisimmän osakilpailun, SM-sarjojen 2. valintakilpailun jälkeen Helsinki Rockettes ja Team Unique jakavat ensimmäisen sijan. Molemmat joukkueet ovat keränneet itselleen 98 pistettä. Marigold IceUnityllä on 80 ja Lumineersilla 64 pistettä. 

SM-junioreiden kolmen kärkeä pitävät Valley Bay Synchro 60 pisteellä, Team Fintastic 52 pisteellä ja Dream Edges Junior 45 pisteellä.  

Marraskuussa kilpailtiin ensimmäiset Synchro Tour -iltakilpailut. Uudenlainen konsepti sai kiitosta sekä luistelijoilta, valmentajilta että yleisöltä. Tapahtuman rentous ja tunnelma miellyttivät mukana olleita. Kaksi arkikilpailua alle viikon sisällä toisistaan ja niiden ajoittuminen lukiolaisten koeviikoille koettiin kuitenkin haasteiksi. Työ uuden sarjan kehittämiseksi on vasta alussa, mutta onnistuneen ensikokemuksen innoittamana jatkoa on varmasti luvassa. Tämän kauden Synchro Tour huipentuu Suomen mestaruuskilpailuihin helmikuun lopussa Turussa. 

Kuva: Santtu Jaakkola


Marie Lundmark Trophyn ryhmäetu voimassa 23.12.2023 asti

Marie Lundmark Trophy -kilpailu käydään Helsingissä 10.–11.2.2024. All Event -liput ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi/marielundmarktrophy

Noviisi-ikäiset lastenlipun hinnalla 
 
Nyt on huima mahdollisuus lähteä katsomaan huippumuodostelmaluistelua koko joukkueen voimin tai kaveriporukalla. Lasten lippujen ikärajaa on laajennettu aina 16-vuotiaisiin saakka. Toivommekin näkevämme paljon nuoria muodostelmaluistelun harrastajia katsomossa.
 

Lisätietoa lipputarjouksestamme marielundmarktrophy.com 

Taikurin tavoin kansainvälisen kuuluisuuden saavuttanut Edwin Marton maalaa viulullaan maagisia kuvia ja herättää henkiin lukuisia satuolentoja, jotka pitävät huolta tiivistunnelmaisesta tarinasta alusta loppuun. 

Ohjelmassa ovat mukana mm. : 

Javier Fernandez (Spain), Adam Siao Him Fa (France), Loena Hendrickx (Belgium), Keegan Messing (Canada), Philipp Warren (France), Ivan Rigini (Italy), Polina Edmunds(USA), Alexia Paganini (Switzerland), Climent Pinel (France), Anstasiia Metelkina - Luka Berulava (Georgia), Mariia Ignateva - Danijil Szemko (Hungary), Arlet Levandi (Estonia), Alexander Selevko (Estonia), Makar Suntsev (Finland), Oona Ounasvuori (Finland). 

Aktivoimalla kampanjakoodin kingsonice-20 saat lipuista 20 % alennuksen. 

Osta lippusi täältä!

LUISTELIJALLE
Kesäleirit pukinkonttiin

Liiton supersuositut kesäleirit tulevat taas! Kesä-heinäkuussa 2024 järjestetään kaksi laadukasta kesäleiriä Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. 
Valmennustiimiin kuuluvat mm. Nuorten olympiavalmentaja Sirkka Kaipio sekä virolainen huippuvalmentaja, monille suomalaisluistelijoillekin tuttu Tiiu Valgemäe. 
 
Leirien lisätiedot ja ilmoittautumiset TÄÄLTÄ. 

KILPAILUASIAA
Yksinluistelun kilpailut kaudesta 2024-2025

Yksinluistelun kilpailujärjestelmän kehitystyö on käynnissä ja ensi kaudelle tulevia muutoksia käydään läpi seurojen kanssa keskiviikkona 17.1. klo 17–19 Teamsilla. Tilaisuus on tarkoitettu yksinluisteluvalmentajille sekä seurojen päätoimisille työntekijöille ja/tai puheenjohtajille.  

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avataan tammikuussa ja siitä lähetetään erillinen viesti seuroille. Toivomme, että kaikista yksinluisteluseuroista pääsee osallistuja mukaan Teams-tapaamiseen, joten laitattehan ajankohdan jo kalenteriin!

KOULUTUS
Muodostelmaluistelun seuratuomarikoulutus

Muodostelmaluistelun seuratuomarikoulutus on siirretty tammikuulta syksylle 2024. Tarkempaa infoa kilpailukalenterin julkaisemisen jälkeen alkuvuodesta 2024. 

Yksinluistelun seuratuomarikoulutus

Yksinluistelun seuratuomarikoulutus järjestetään 2.-4.2.2024. Koulutus järjestetään pe iltana sekä lauantaina liiton tiloissa Sporttitalolla ja sunnuntaina koulutus jatkuu Espoonlahden jäähallissa Espoon Jäätaitureiden järjestämän Kevätkisan yhteydessä.  

Ilmoittautuminen koulutukseen avataan tammikuussa. Tervetuloa mukaan kaikille tuomarin urasta kiinnostuneille! 

KUMPPANIMME TIEDOTTAA
Tauon jälkeen STLL:n suosittujen Mini Challenge leirien toteutus jatkuu Vierumäellä. Mini Challenge-leiri on tarkoitettu yksinluistelun A- ja B-silmuille, debytanteille, noviiseille ja SM-noviiseille. Leirit toteutetaan Vierumäen huippuolosuhteissa hyödyntäen mm. valjasharjoittelua, rotaatiokonetta ja volttiareenaa.

Leirin valmennuksesta vastaavat Vierumäen Urheiluopiston taitoluisteluvalmentajat Elina Kuznetsova ja Lotta Malinen.
Lue lisää osoitteesta: https://bit.ly/3R9R9eJ
TAPAHTUMAKALENTERI

15.–17.12.2023 Taitoluistelun SM2024-kilpailu, Pirkkolan jäähalli 
28.12.2023 Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #2, Ilmatar Areena, Espoo 
3.–4.2.2024 SeuraTahko 2. lähijakso, Vierumäki 
10.–11.2.2024 Marie Lundmark Trophy, Helsingin jäähalli 
17.2.2024 Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #3, Imatra 
18.2.2024 Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #4, Imatra

Ilmoittautumiset liiton tapahtumakalenterin kautta.

Toimistomme on suljettu lomautuksien johdosta ajalla 18.12.2023–1.1.2024
ilo • kannustus • turvallisuus • tavoitteellisuus
Suomen Taitoluisteluliitto | stll.fi | skatingfinland.fi | instagram | facebook