TAITOLUISTELUKIRJE

Taitoluistelukirje on 3-4 kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje, joka on suunnattu kaikille taitoluistelusta kiinnostuneille. Kirje kokoaa yhteen ajankohtaisimmat tapahtumat, kampanjat ja tarinat niin harraste-, kilpa- kuin huippuluistelunkin sykähdyttävästä maailmasta. 

Iida Karhunen junioreiden MM-kilpailuiden 4:s. Kuva Kansainvälinen luisteluliitto ISU.
Kevään 2024 huippuhetkiä

Huipputaitoluistelu voi hyvin Suomessa, sillä Suomella oli arvokilpailuedustus kaikissa lajeissa sekä EM- että MM-kilpailuissa.

Suomen jäätanssiparit Juulia Turkkila–Matthias Versluis sekä Yuka Orihara–Juho Pirinen luistelivat suomalaisten sydämiin sekä Kaunasissa järjestetyissä taitoluistelun EM-kilpailuissa että Montrealin MM-kilpailuissa. Upeiden suoritusten myötä Suomella on ensi kaudella kaksi maapaikkaa jäätanssin arvokilpailuissa.

Iida Karhusen sensaatiomainen neljäs sija junioreiden MM-kilpailuissa Taiwanissa toi Suomelle kaksi naispaikkaa ensi kauden MM-kilpailuihin.

Vasta ensimmäistä kauttaan kansainvälisillä jäillä kilpaileva pariluistelupari Milania Väänänen–Filippo Clerici on tehnyt erinomaista työtä läpi koko kauden. Pari saavutti upeasti finaalipaikan molemmissa arvokilpailuissa.

Muodostelmaluistelussa Helsinki Rockettes saavutti MM-pronssia Kroatiassa ja Team Fintastic junioreiden MM-hopeaa Sveitsissä.

Helsinki Rockettes MM-pronssia Zagrebissa. Kuva Kansainvälinen luisteluliitto (ISU)
MM-kotikisojen lippujen ennakkomyynti alkaa elokuussa
Seuraavat muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskilpailut luistellaan 4.–5.4.2025 Helsingin jäähallissa. Tapahtuman ennakkomyynti alkaa elokuussa ja virallinen lipunmyynti syyskuussa. 

Oikeus ennakkomyyntiin oli mahdollista lunastaa Marie Lundmark Trophyn yhteydessä järjestetyssä lipunmyyntikampanjassa.
Helsinki Rockettes - näkyvyys rahaksi ja kiinnostukseksi

Helsinki Rockettes on saavuttanut Instagramissa yli 60 tuhannen seuraajan yleisön, ja osa joukkueen videosisällöistä on tavoittanut miljoonia katsojia. MM-pronssimitalistijoukkueen sosiaalisen median päivittämisessä vahvasti mukana oleva Rockettes-alumni Kristina Herbert ajattelee, että joukkueella on paljon saavutettavaa muodostelmaluistelun ulkopuolisessa yleisössä.

Lue koko artikkeli skatingfinland.fi ajankohtaismediastamme.

Laura Lepistön kirja lahjaksi

Etsitkö vielä sopivaa valmistujaislahjaa tai haluatko hemmotella itseäsi hyvällä kirjalla? Koodilla SKATINGFINLAND25 saat 25% alennuksen Laura Lepistön signeeratusta Voittava Mieli -kirjasta. Alennus on voimassa perjantaihin 24.5. asti.

Pääset ostoksille tästä.

Grand Prix Finlandia Trophy marraskuussa Helsingissä - liput tulevat myyntiin elokuussa
Grand Prix -sarjan osakilpailu Grand Prix Finlandia Trophy järjestetään 15.–17.11.2024 Helsingin jäähallissa. 

Kilpailu tuo mukanaan noin 60 maailman kovatasoisinta taitoluistelun nimeä naisten ja miesten yksinluistelussa, jäätanssissa ja pariluistelussa.

Tapahtuman lipunmyynti alkaa elokuussa.
Hae mukaan Taitoluisteluliiton leireille
STaitoluisteluliitto järjestää useita leirejä ja leirityksiä, joiden haku tai ilmoittautuminen on auki nyt.

Kesäleirit, Vierumäki
Leiri 1: 24.–29.6.2024
Leiri 2: 1.–6.7.2024

Kesäleireillä on vielä muutama paikka vapaana. Ilmoittaudu mukaan täältä.

Muodostelmaluistelujoukkueiden Pro-leirit 
Leirien ajankohdat:

2.-4.9.2024  
18.-20.11.2024  
3.-5.3.2025  

Lisätietoja ja hakulinkki löytyy täältä.
Haku on auki 20.5.2024 saakka.
Yläkoulu- ja toisen asteen leiritys
Taitoluistelun valtakunnallinen toisen asteen leiritys yksinluistelijoille Vierumäellä 2024–2025

Leirien ajankohdat 2024-2025:

1.-5.9.2024 1.leiri 
17.-21.11.2024 2.leiri 
2.-6.5.2025 3.leiri 
4.-8.5.2025 4.leiri 

Taitoluisteluliiton valtakunnallinen yläkoululeiritys yksinluistelijoille 2024–2025

STLL ryhmä
18.–22.8.2024
3.–7.11.2024
12.–16.1.2025
6.–10.4.2025

Vierumäen ryhmä
18.–22.8.2024
27.–31.10.2024
12.–16.1.2025
6.–10.4.2025

Lue lisää ja hae mukaan yläkoulu- ja toisen asteen leirityksiin 31.5.2024 mennessä täällä.

Soolojäätanssin koulutuspäivä valmentajille ja luistelijoille
Soolojäätanssin koulutuspäivä valmentajille ja luistelijoille järjestetään keskiviikkona 12.6.2024 Mäntsälässä.

Koulutuksessa käydään läpi jäätanssin perusluistelutekniikkaa, kuviotansseja sekä ohjelmien rakentamista. 

Lue lisää ja ilmoittaudu 22.5.2024 täältä. Toimi kuitenkin nopesti, sillä paikkoja on rajoitetusti. 
Tilannekatsaus taitoluistelun strategiatyöhön

Taitoluisteluliiton uusi strategia rakentuu meidän kaikkien yhteisellä panoksella, joka kumpuaa kyselyistä, työpajoista ja asiantuntijoiden neuvonannoista.

Liittomme nykyinen strategia päättyy vuoden lopussa. Uuden rakentaminen yhdessä jäsenseurojen kanssa on alkanut alueellisilla seuraseminaareilla, joissa on keskitytty lasten luistelun linjauksiin sekä seurojen kanssa tehtävään yhteistyöhön. Linjaus ohjaa luistelutoimintaa kohti lapsilähtöisempää valmennuskulttuuria. Linjauksen keskeisimpänä tavoitteena on vahvistaa lapsen oikeuksien toteutumista luistelussa ja tehdä lasten luistelusta laadukkaampaa ja turvallisempaa.

Kansallinen Liitu-tutkimus paljastaa, että lasten aktiivisuus vähenee ja paikallaanolon määrä kasvaa. Jotta liikkumisen kynnys olisi mahdollisimman matala ja moni pääsisi osallistumaan seurojen toimintaan, tulee harrastuspaikkojen olla helposti saavutettavissa. Lisäksi harrastusten on sovittava perheiden arkeen ja oltava kohtuuhintaisia, etenkin kilpaurheilun kustannukset ovat nousseet huomattavasti. Strategiatyömme ydinosiossa on laajentaminen eri kohderyhmille sekä uusien harrastusmallien kehittäminen tiiviissä yhteistyössä seurojen ja sidosryhmien kanssa. Kiinteäosa tätä kokonaisuutta on myös kilpailu- ja koulutusjärjestelmän uudistaminen. Keihäänkärkenä on urheilijoidemme kansainvälinen menestyminen ja huippu-urheilu. 

Kolmantena kokonaisuutena strategiatyössä keskitytään kaupallisuuteen, tuotteistamalla tapahtumat viihdyttäväksi ja helposti lähestyttäväksi. Yhdessä ydinosion kanssa tavoitteemme on laajentaa luistelun portfoliota kohti monimuotoisempaa harrastamista ja tehdä siitä entistä houkuttelevamman. Vahvistamalla vaikuttajayhteistyötä ja kumppaniverkostoja liittotasolla saamme aikaiseksi positiivisen talousheijasteen myös seurojen ja urheilijoiden suuntaan.  

Strategiatyö pyritään saattamaan loppuun vuoden 2024 aikana ja sen jalkauttaminen tapahtuu vaiheittain seuraavien vuosien aikana.

Kevätliittokokouksessa palkittiin ansioituneita
Vuoden lupaus –palkinnon sai tänä vuonna Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro, joka saavutti seuran historian ensimmäisen muodostelmaluistelun junioreiden Suomen mestaruuden,

– Seurassa on tehty ainakin 10 vuotta töitä mestaruuden eteen. Olemme kaikki nousseet seuran tulokkaista ja siitä asti treenattu tätä kohti. Sanoisin, että tämä on pitkäjänteisen ja määrätietoisen työn tulosta. Haluamme myös rohkaista muita, että kaikki on mahdollista, Olivia Hyttinen iloitsee. 

Urheilijat äänestävät Sykähdys-palkinnon saajasta ja tänä vuonna sen ansaitsi taitoluistelun junioreiden maailmanmestaruuskilpailuiden neljäs Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Iida Karhunen

– Olen todella tyytyväinen kuluneeseen kauteen, joka meni yli odotusten. Kaverit ovat lähettäneet ihanasti onnittelu- ja tsemppiviestejä kauden aikana, Karhunen kertoi.

Katso kaikki palkitut

Kauden 2024–2025 passit myynnissä 
Uuden passikauden myynti on alkanut. Lisenssikausi alkaa 1.5.2024 ja päättyy 30.4.2025. Lue lisää passeista ja vakuutuksista täältä.
Juttuvinkki SKATINGFINLAND.FI-sivustolle

Suomen Taitoluisteluliiton ajankohtaismedia SkatingFinland.fi tavoittaa joka kuukausi yli 10 000 taitoluistelusta kiinnostunutta lukijaa. Kirjoitamme laaja-alaisesti ajankohtaisista ilmiöistä, tapahtumista ja henkilöistä, kuten entisestä maajoukkueluistelijastamme Jussiville Partasesta, joka valmentaa nykyään Kanadassa.

Kenestä tai mistä sinä haluaisit lukea seuraavaksi? Lähetä juttuvinkkisi meille sähköpostitse ja otamme sinuun yhteyttä! 

Osoitelähde: Hoika-rekisteri. Jos et halua meiltä postia jatkossa, voit poistua postituslistalta tämän linkin kautta.

ilo • kannustus • turvallisuus • tavoitteellisuus
Suomen Taitoluisteluliitto | stll.fi | skatingfinland.fi | instagram | facebook