LOKAKUUN SÄHKÄRI
LUENTOSARJA URHEILIJOIDEN VANHEMMILLE

Kun nuori urheilija lähtee tavoittelemaan urheilu-unelmiaan, ovat myös vanhemmat uuden edessä. Matka huippu-urheilijaksi on pitkä, ja vanhempien rooli on keskeinen nuoren urheilijan tukemisessa. Lokakuun lopussa starttaava luentosarja on täynnä tärkeää tietoa nuorten urheilusta ja vanhempien roolista siinä.

31.10. Vanhemman rooli urheilevan nuoren tukemisessa
12.12. Urheilijan terveys on kokonaiskuormituksen hallintaa

Sarja saa jatkoa keväällä 2023, jolloin puhutaan ainakin psyykkisen hyvinvoinnin merkityksestä ravitsemukseen. Lue lisää

WORLD ICE SKATING DAY
Kansainvälinen World Ice Skating Day WISD juhlistaa jäälajien tuottamaa iloa ja yhteisöllisyyttä. 

Jäälajien yhteisenä päivänä 4.12. jokainen lajin toimija voi järjestää omalla toiminta-alueellaan esimerkiksi maksuttomia jäätapahtumia, kokeilukertoja tai innostaa ihmisiä jakamaan sosiaalisen median kautta omia riemua tuottaneita luistelukokemuksia. 

Seurat voivat ilmoittautua mukaan WISD nettisivuilta.  Lue lisää
TAITOLUISTELUN TÄHDET -VIESTINTÄKAMPANJA SEUROILLE

Taitoluistelun arvokilpailut ovat koko taitoluisteluyhteisön yhteinen juttu. Granx Prix Espoo -kilpailun osalta kampanja käynnistyy maanantaina 7.11. Kampanjan tarkoituksena on nostaa huippuluistelun avulla lajin näkyvyyttä Suomessa ja tuoda taitoluisteluyhteisö luomaan yhteistä tarinaa luistelun sykähdyttävästä tunnelmasta. Yhteisen tekemisen kautta saamme harrastajamäärät kasvuun ja luistelukoulut täyteen kevätkauden alkaessa.

Kilpailujen tuotto tullaan käyttämään täysimääräisesti suomalaisen taitoluistelun tukemiseen. Taitoluisteluliitto kutsuu nyt kaikki taitoluisteluyhteisön jäsenet ja jäsenseuramme mukaan TAITOLUISTELUN TÄHDET -kampanjaan!

Jokainen kampanjaan osallistunut liiton jäsenseura saa kaksi pääsylippua Grand Prix -kilpailuun. Seura voi arpoa nämä liput esim. sosiaalisessa mediassa, jäseniensä kesken tai palkita hyvin tehdystä työstä tai luistelusuorituksista. Lue lisää

LIPUNMYYNTIKAMPANJA GRAND PRIX ESPOO - KILPAILUUN
Isänpäivä tai muu juhlapäivä nurkan takana, mutta lahja hankkimatta? Nappaa pakettiin lahja, johon koko perhe voi osallistua!

Grand Prix Espoo -kilpailun lipunmyyntikampanjan aikana voit ostaa kaksi lippua yhden hinnalla perjantain lyhytohjelmapäivän tapahtumiin. 

Kampanja on voimassa 31.10.-13.11.
Etu aktivoituu syöttämällä koodi Friends2022 lipunmyynnin yhteydessä. Liput myy Ticketmaster.fi
TAITOLUISTELULIITON MATERIAALEJA PÄIVITETTY
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma

Taitoluisteluliiton missio on yhdessä jäsenseurojensa kanssa luoda turvalliset edellytykset taitoluistelun monipuoliselle harrastus- ja kilpailutoiminnalle. Liitto on sitoutunut edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kaikessa toiminnassaan, ja on nyt päivittänyt Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmansa.  Lue lisää.
Reilu kilpailu -ohjelma

Taitoluisteluliiton alaisessa toiminnassa ja kilpailuissa noudatetaan reilun pelin periaatteita. Kaikki toiminnassa mukana olevat henkilöt sitoutuvat noudattamaan Taitoluisteluliiton toiminta- ja kurinpitosääntöjä sekä eettistä säännöstöä. Päivitetty Antidopingohjelma ja uusi Kilpailumanipulaation torjuntaohjelma on yhdistetty Reilu kilpailu -ohjelmaan. 
OKM SEURATUKI HAETTAVISSA 1.-30.11.

Seuratoiminnan kehittämistuki eli seuratuki aukeaa hakuun taas marraskuussa. Seuratukea jaetaan lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. 

Olympiakomitea, ESLU ja Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestivät syyskuussa Seuratuki-infon, jonka tallenne on katsottavissa Youtubesta

Liiton seuratoiminnan kehittäjät sparraavat jäsenseuroja hankkeiden suunnittelussa ja hakemusten teossa. Lue lisää.

VUODEN YHDENVERTAISIN SEURA -STIPENDIT
Suomen Paralympiakomitea ja Alko jakavat joulukuussa 1500 euron arvoisia Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendejä kolmessa kategoriassa

1) Yhdenvertaisuus kilpaurheilussa
2) Yhdenvertaisuus harrastetoiminnassa
3) Yhdenvertaisuus seuran ohjaaja- ja johtotehtävissä

Seurat voivat hakea stipendejä hakulomakkeella. Hakuaika käynnissä 31.10. asti. Stipendin saajat julkistetaan kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12.2022. Lue lisää
RIVE -HANKKEEN KOULUTUSKOKONAISUUS

Ulkomaalaistaustaisten ihmisten liikuntakäyttäytymisessä sekä terveydessä on kuilu verrattuna koko väestöön. Jotta liikuntatarjonta ja liikunnan harrastamisen mahdollisuudet olisivat tehokkaammin myös ulkomaalaistaustaisten henkilöiden käytettävissä, on tunnettava muuttajien lähtökohtia sekä ymmärrettävä prosesseja, miten muuton jälkeen uudessa asuinmaassa liikuntakentille tullaan.

RIVE -hankkeen (Ryhmäytyminen, itsensä tunteminen, vuorovaikutus ja elämäntaidot) maksuton kolmiosainen koulutuskokonaisuus järjestetään 19.10.-30.11. välillä. Osallistuminen on mahdollista myös vain yhteen koulutusosioon. Lue lisää.

LIIKUNTA- JA URHEILUYHTEISÖN ENERGIANSÄÄSTÖTALKOOT
Energiakriisi heijastuu liikuntapaikkojen käytön ja harrastamisen kustannuksiin. Energian säästäminen on aina kannattavaa, mutta tulevina kuukausina myös ratkaisevan tärkeää toimintaedellytysten turvaamiseksi. Olympiakomitea haastaa koko urheiluyhteisön energiansäästötalkoisiin.

Urheilun energiansäästösuosituksia kootaan Olympiakomitean sivuille päivittyvään artikkeliin. Seurat voivat hyödyntää kampanjan valmiita somemateriaaleja. Lue lisää.
HENKILÖSTÖUUTISIA

Mika Laitinen on aloittanut liitossa osa-aikaisena teknisenä asiantuntijana. Hänen pääasiallisiin tehtäviinsä kuuluu mm. uuden FSM tuloslaskentapalvelun käyttöönotossa avustaminen ja hän tulee olemaan seurojen tukena tuloslaskentaan liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää

KOREOGRAFIA -TÄYDENNYSKOULUTUS

Tämän hetken kenties tunnetuin taitoluistelukoreografi Benoit Richaud saapuu marraskuussa Suomeen kertomaan valmentajille valmennusmetodeistaan ja koreografioiden syntyprosessista, sekä keskustelemaan suomalaisten valmentajien kanssa koreografioiden ajankohtaisista aiheista. 

Skating skills methology and exploration of the choreography creation -täydennyskoulutus järjestetään 24.11. klo 14-16 Espoossa. Lue lisää

TULEVAT TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET

29.10.  Taitoluisteluliiton syysliittokokous ja seuraseminaari, Helsinki
1.11.  Muodostelmaluistelun ISU-arviointi kaudella 22-23: Sääntöinfo, Teams
5.11.  Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #3, Peurunka
6.11.  Taitoluisteluohjaajan koulutus, moduuli #4, Peurunka
19.-20.11.  Muodostelmaluistelun seuratuomarikoulutus, Lappeenranta
21.11.  Valmentajien koulutus- ja rentoutumisaamupäivä, Vantaa
24.11.  Skating skills methology and exploration of choreography creation process by Benoit Richaud, Espoo
29.11.  SeuraTeams, Teams

Lisätiedot ja ilmoittautumislinkit tapahtumakalenterissa.

ilo • kannustus • turvallisuus • tavoitteellisuus
Suomen Taitoluisteluliitto | stll.fi | skatingfinland.fi | instagram | facebook